Промо! ТЕСТ ЗА БРЕМЕННОСТ – ИЗИ ТЕСТ

3.50лв. 2лв.

Описание на продукта:

Easy HCG Test за бременност, лента

 
Човешкият хорион гонадотропин (ЧХГ), (human chorionic gonadotropin) – НCG е глюкопротеинов хормон, който се произвежда от развиващата се плацента, малко след оплождането. Появата на НCG в урината скоро след зачеването и по нататъшното нарастване на концентрацията му по време на ранната бременност, го правят идеален маркер за навременното откриване на бременност.
ПРИНЦИП НА ТЕСТА:
НCG тестът е трипластов имуно-диагностичен тест. Когато се добави урина на тестовия блок, тя се придвижва по него и мобилизира злато-свързан НCG конюгат, с който е покрит тестовият блок. Получената смес се придвижва по мембраната по капилярност и взаимодейства с антителата на анти- НCG антитялото, с който е покрит тестовият участък. Ако има наличие на нива на НCG от 25 mlU/ml или повече, резултатът е появата на цветна ивица в този участък. Ако в пробата няма наличие на НCG хормон, участъкът остава безцветен. Урината продължава да се движи по контролния участък и го оцветява от розово до лилаво, което означава че теста действа и резултатът е валиден.

СЪХРАНЕНИЕ:

Да се съхранява при температура от 2 до 300 С. Да не се замразява.

 

ВЗИМАНЕ НА ПРОБА:

1. Проби от урината могат да се взимат по всяко време на деня. Обикновено в сутрешната урина се съдържа най-високо ниво на НCG хормон.

2. Събирайте пробите от урина в чисти, сухи, пластмасови или стъклени контейнери.

3. Пробите могат да се държат в хладилник до 72 часа преди извършването на теста. Проба седяла в хладилник, трябва да се стопли до стайна температура и да се разбърка добре преди тестването.

 

КАЧЕСТВЕН КОНТРОЛ:

  • Контролният участък е вътрешен реактив и има контролна функция. Той ще се появи, ако теста е извършен правилно и реактивите са реагирали.

 

ПРОЦЕДУРА:

1. Извадете тестовата лента от опаковката.

2. Потопете лентата в урината като стрелката на нея е насочена към пробата. Нивото на урината не трябва да е по-високо от това на стрелката.

3. Може да оставите лентата в урината или да я извадите минимум след 20 секунди, след което я поставяте върху плоска неабсорбираща повърхност.

4. Резултатът се отчита между 3 и 10 минути след изваждането на лентата от урината.

 

ОТЧИТАНЕ НА РЕЗУЛТАТА:

Положителен: Ако след 3 минути се появят две цветни ивици, резултатът от теста е положителен и валиден.Забележка: При образци, съдържащи много ниски нива на HCG хормон, двете цветни ивици може да се появят след 10 минути.

Отрицателен: Ако в тестовия участък не се появи цветна ивица, а такава се появи само в контролния участък, резултатът е отрицателен и валиден.

Невалиден резултат: Резултатът е невалиден, ако в контролния участък не се появи цветна ивица. Пробата трябва да се тества отново, като се използва нов тест.

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “ТЕСТ ЗА БРЕМЕННОСТ – ИЗИ ТЕСТ”