Пронтозан Wound Gel X 250 мл

137лв.

Описание на продукта:

За почистване, овлажняване и деконтаминиране на:
  • остри рани – травматични рани, като абразии, лацерации;
  • постоперативни рани;
  • хронични рани като артериални, венозни, диабетни, декубитални рани;
  • изгаряния първа и втора степен;
  • рани причинени от химически и радиационни влияния.
  • За предпазно овлажняване на бинтове и превръзки за рани, като компреси, марли, тампони, гъбички, гелове, хидровлакна, алгинати, хидроколоиди и т.н.
По време на смяна на превръзки за освобождаване на втвърдена превръзка или друг пропит с крусти превързочен материал. Прилагането на гелът за рани е безболезнено и се понася добре от страдащите от алергии. Бързо се неутрализира неприятната миризма от раните.
Промиване на раневата област:
С цел намаляване до минимум навлизането на бактерии в раната, се препоръчва обилно промиване на широка площ около цялата рана с иригационния разтвор за рани Prontosan 350 мл. При необходимост се извършва деконтаминация чрез измиване на цялата телесна област или на цялото тяло на пациента с подходящи продукти.
Биосъвместимост:
Нецитотоксичен, недразнещ, несенсибилизиращ, безболезнен, неинхибиращ гранулацията и епителизацията, оценен като дерматологично безвреден.
Странични ефекти: В много редки случаи се наблюдава чувство на леко парене след апликацията на Пронтозан гел за рани, но то изчезва след няколко минути. Пронтозан може да причини алергични реакции като сърбеж и обрив.
Противопоказания:
Гелът за рани Пронтозан не трябва да се използва при данни за алергия или ако се подозира алергия към някоя от съставките. Да не се прилага в ушните канали и в очите. Да не се прилага върху хиалинови хрущяли и при асептични ставни операции. В случай на попадане върху асептични хрущяли, е необходима незабавна иригация с разтвор Рингер без съдържание на лактат или физиологичен разтвор.
Да не се използва в комбинация с анионни тензиди, тъй като последните могат да нарушат консервирането на препарата. Гелът за рани Пронтозан не трябва да се смесва с други почистващи сапуни, унгвенти, масла или ензими и т.н.
раните трябва винаги да се иригират и промиват с иригационния разтвор за рани Пронтозан, за да се отстрани детрита и да се извърши по-нататъшната обработка с гела за рани Пронтозан. Раната трябва да бъде постоянно покрита с гела. За тази цел Пронтозан гел се апликира върху раната, запълвайки фисури, раневи джобове или кухини.
Пронтозан гел за рани трябва да остане върху раната до последваща смяна на превръзката.

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Пронтозан Wound Gel X 250 мл”